Mimosa

Mimosa är en ljus och uppfriskande cocktail som är perfekt för en brunch, speciella tillfällen eller när du bara vill njuta av en elegant drink. Den kombinerar den friska syran från färsk apelsinjuice med den sprudlande effekten av champagne eller mousserande vin, vilket skapar en balanserad och festlig dryck. Mimosa har sitt ursprung i 1920-talets Paris och har blivit en favorit på brunch menyer världen över för sin enkelhet och förmåga att passa både som en aperitif och en måltidskomplement.

Dela drinkreceptet:

Ingredienser:

  • 6 cl färskpressad apelsinjuice
  • 6 cl champagne eller mousserande vin
  • Is (valfritt)
  • En apelsinskiva eller ett körsbär för garnering (valfritt)

Gör såhär:

  1. Häll apelsinjuice i ett champagneglas eller ett flöjtglas.
  2. Fyll försiktigt glaset med champagne eller mousserande vin, för att undvika att det skummar över.
  3. Rör om lätt för att blanda apelsinjuicen och champagnen/mousserande vinet.
  4. Om du vill kan du lägga i några isbitar innan du tillsätter champagnen, men det är valfritt beroende på om du föredrar din Mimosa kall eller rumstempererad.
  5. Garnera med en apelsinskiva eller ett körsbär på kanten av glaset om så önskas.
  6. Servera genast och njut av den läskande och festliga smaken av en klassisk Mimosa!

Andra populära drinkar

"Shaken, not stirred"

"But why is the rum gone?"