Boulevardier

Boulevardier är en sofistikerad cocktail med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1920-talet. Den skapades av amerikanska författaren Erskine Gwynne, som var bosatt i Paris och även grundade tidningen ”Boulevardier”. Drinken är en elegant variation av den klassiska Negroni, där gin ersätts med bourbon eller rye whiskey, vilket ger en djupare och mer komplex smakprofil.

Dela drinkreceptet:

Recept Boulevardier

Ingredienser:

  • 4 cl bourbon eller rye whiskey
  • 3 cl Campari
  • 3 cl söt vermouth
  • Is
  • Apelsinskal för garnering

Gör såhär:

  1. Fyll en shaker eller rörglas med is.
  2. Tillsätt bourbon eller rye whiskey, Campari och söt vermouth.
  3. Rör om försiktigt i cirka 20-30 sekunder tills drinken är väl kyld och ingredienserna är blandade.
  4. Sila upp drinken i ett kylt old-fashioned-glas eller ett cocktailglas fyllt med is.
  5. Garnera med en twist av apelsinskal, pressa lätt över glaset för att frigöra oljorna innan du lägger den i drinken.
  6. Servera och njut av den balanserade och sofistikerade smaken av Boulevardier, en cocktail som erbjuder en perfekt harmoni av bitterhet, sötma och djup.

Andra populära drinkar

"Shaken, not stirred"

"But why is the rum gone?"